Met wie ga jij op 29 juni naar Stadsfestival Hilversum?

Actueel

Gebouw in detail

Gebouw in detail

Niet eens zo lang geleden een teken dat Hilversum er ook modern kon uitzien met gedurfde gebouwen. Staat alweer op de nominatie voor sloop.
Lees verder

In Detail

600 jaar Hilversum: een weekend vol verbinding

600 jaar Hilversum: een weekend vol verbinding

Afgelopen weekend vierde Hilversum haar 600-jarig bestaan met een reeks bijzondere evenementen die de gemeenschap samenbrachten. De festiviteiten waren een mooie mix van kunst, sport en gemeenschapszin, en boden een prachtige weerspiegeling van de diversiteit en saamhorigheid van de stad.Diederick's Vogelproject: Een cadeau aan de stadHet werk van de Hilversumse kunstenaar Diederick Kraaijveld was een van de hoogtepunten van het jubileumweekend. Bekend om zijn kunstwerken die al op verschillende plekken in de stad te bewonderen zijn, zoals zijn bekende mus bij het winkelcentrum Riebeeck Galerij en het portret van oud-burgemeester Pieter Broertjes in het Raadhuis, riep Diederick de hulp in van zijn dorpsgenoten voor een nieuw project. Ter ere van het 600-jarig bestaan wilde hij 600 stukken oud hout verzamelen om drie nieuwe vogelbeelden te maken.Op zaterdag 25 en zondag 26 mei konden inwoners van Hilversum hun oude hout brengen naar zijn werkplaats op het MOB-complex bij het vliegveld van Hilversum. Het hout kon van alles zijn, van oude vloerdelen tot keukendeurtjes, elk met een eigen verhaal. LoveLife Run: Sporten voor het goede doelOp zondag 26 mei vond de allereerste LoveLife Run plaats, een hardloopevenement dat meer was dan zomaar een sportieve activiteit. Stoere (ex-)kankerpatiënten, samen met hun naasten en behandelaars, trotseerden de 5 kilometer lange route om geld in te zamelen voor baanbrekend kankeronderzoek. De run bood een inspirerende manier om machteloosheid om te zetten in kracht en liet zien hoe de gemeenschap samenkomt in de strijd tegen kanker.Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally: Samen wandelen voor het goede doelOok op zondag 26 mei vond de speciale editie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally plaats. Ter ere van het 600-jarig jubileum had de organisatie een extra tintje toegevoegd aan het evenement: een sponsorrondje van 600 meter rondom Winkelcentrum Kerkelanden. De opbrengst van dit extra rondje ging naar Stichting Maatjesproject Gooi & Vechtstreek, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen die slecht ter been zijn.Cliënten van de stichting liepen, met hulp van vrijwilligers, dit extra rondje. Ze startten gezamenlijk om 11.00 uur vanaf Snackbar Jan Kruis en liepen vervolgens naar de finish bij het VPRO-gebouw op het Mediapark. De deelnemers werden onderweg aangemoedigd door het publiek, herkenbaar aan hun speciale T-shirts gesponsord door Winkelcentrum Kerkelanden.Behalve dat staat er nog meer leuks op de agenda! Op zaterdagavond 1 juni is het tijd voor de Ringparade 600, een kleurrijke viering van mobiliteit met skaters, fietsers, en zelfs zeepkisten. En vergeet niet ‘Vrienden van Hilversum’ in het Muziekcentrum van de Omroep, waar lokale talenten op zaterdagavond 1 juni zorgen voor een avond vol muzikale verrassingen, van hiphop tot klassiek.
Lees verder

Uitgelicht

Gevel in detail

Gevel in detail

Vroeger was er plaats om dingen een keer anders te doen. Deze gevel bijvoorbeeld. Je zou er zo langs lopen maar als je goed kijkt zie je hoe apart die is.
Lees verder

In Detail

Vraag het de Hilversummers: kermis

Vraag het de Hilversummers: kermis

De resultaten zijn binnen! De favoriete kermisattractie van Hilversum was dit jaar de draaiattractie Toxic. Daarna de Power Polyp en verder werden vooral de botsauto’s gemist. Een van de volgende leuke evenementen om naartoe te kijken is het Stadsfestival Hilversum op 29 juni! Met wie ga jij daar naartoe? Beantwoord de vraag nu op onze homepage. 
Lees verder

Hilversummer

Halversum: boek

Halversum: boek

Lees verder

Halversum

Georgiërs in detail

Georgiërs in detail

Hilversum is divers, vanuit de hele wereld zijn mensen toegestroomd om hier te werken en wonen. Bij de Georgiërs kun je proeven van hun nationale gerechten.
Lees verder

In Detail

Door de lens van Michael: Laapersveld

Door de lens van Michael: Laapersveld

Groot onderhoud vijverpark LaapersveldHad mijn foto van vorige week al een relatie met het Gemeentelijk Watermanagement-plan; bij deze twee foto’s van het Laapersveld is die link nog iets prominenter aanwezig. Met name door de aanwezigheid van het pompgemaal welke destijds tot doel had om regen- en afval-water af te voeren uit de laag gelegen bebouwde kom.Geïnteresseerd in het Gemeentelijke Watermanagement-plan? Deze (maar ook veel andere leuke/interessante documentatie) is downloaden via de ‘Bouwen aan Hilversum’ site in onderstaande link. 
Lees verder

Door de lens van Michael

Begraafplaats in detail

Begraafplaats in detail

Op een prachtige plek aan de rand van Hilversum ligt een heel kleine begraafplaats. Daar rusten de Zusters van Augentinessen van Sint Monica voor eeuwig.
Lees verder

In Detail

Halversum: Gewonnen

Halversum: Gewonnen

Lees verder

Halversum

Hilversummers. Mooimakers. Met elkaar iedereen die Hilversum mooier, gaver, duurzamer, inclusiever, aardiger, toffer wil maken. Op elk gebied. Van een gave Mus op de Riebeeck tot politiek voor jongeren en een mediabusje voor het straatfeest. Vanuit visie, idee en intentie via een initiatief en plan. Middels actie en samenwerking naar beleving en herinnering. Samen geven we vorm aan ons Hilversum.

ideeën op de kaart

Ideeën zijn vrij.

Op de kaart van Hilversummers zie je wat speelt of gebeurt in jouw straat, wijk of ergens anders in Hilversum.

Wat wil je doen of waar droom je van? Vertel het en zet je idee op de kaart! Of promoveer een bestaand idee tot initiatief en maak het waar. Het idee is simpel: prik je idee letterlijk op de kaart en leg uit waarom je daarmee Hilversum gaver, toffer of mooier maakt. Hilversummers.nl is ván jou! Samen met andere Mooimakers en bijvoorbeeld ook de gemeente en welzijnsorganisaties maken we Hilversum nog mooier.

Goed idee? deel het hier

Young Hilversummers

https://www.younghilversummers.nl

Wat is er nodig

https://www.watisernodig.nl

St. Joseph

https://www.stjosephhilversum.nl

Stel je eens voor
dat een gaaf idee serieus wordt genomen dat samenwerken ook sámen betekent dat welke taal je spreekt niet uitmaaktdat stigma’s of vooroordelen niet bestaandat je grote en kleine dromen kunt besprekendat je kunt zien wat er speelt in jouw wijk